Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Adatvédelmi tájékoztató
Termékek Menü

A G-OLD fűtés élettani hatásai

 

Az infrafűtés előnyeit hosszan sorolhatnánk, azonban talán az egyik legfontosabb a költségkímélő telepítés és hatékony üzemeltetés mellett az élettani hatásában rejlik.
A hosszú nyirkos tél után mindenki vágyik tavasszal a napsütés jótékony melegére, a G-OLD Infarpanellel pont ezt az érzést tudjuk reprodukálni otthonainkban, munkahelyünkön. Az infrasugárzás nagyban hasonlít a Nap melegítő erejére, így jótékony hatással van ízületeinkre, vérkeringésünkre és nem utolsó sorban még a hangulatunkat is javítja, azáltal, hogy az ember számára ősi idők óta ismert természetes módon melegíti fel testünket. 
Mivel infrafűtés esetén homogén a levegő hőmérséklete, nem keveredik a levegő, így a szálló por szinte elenyésző. E mellett jó hír az allergiában szenvedőknek, hogy pontosan az előbb említett okok miatt a pollenek és atkák levegőben való utazása is minimálisra csökkenhet. 
A fűtőpaneleken nem tudnak baktériumok megtelepedni, gondoljunk ezzel szemben a radiátorok belsejében egy-egy fűtésszezon alatt felhalmozódó porra és az ezen lévő atkatelepekre, vagy akár a különböző hő és légbefúvós technikákra. Fűtési szezonban ki az, aki a komplett légfűtéses rendszerét leállítja és kitakaríttatja, fertőtleníti? Természetesen tisztában vagyunk a levegő páratartalmának fontosságával.

Nagy előnye, hogy nem a levegőt, hanem a falakat szárítja. Amennyiben egy lakás párában úszik teret adunk a penészgomba elterjedésének, ha légkeveréses a fűtési rendszerünk (radiátoros, vagy padlófűtés), máris vehetünk párásító készüléket. Az infrapanel ezzel szemben 40-47% között tartja a levegő relatív páratartalmát a falak természetes szellőzése révén, így megőrizve komfort érzetünket minden levegővételnél. Ez jó hír az asztmában szenvedőknek a vizes, nyirkos falak megszüntetése pedig az ízületi betegséggel küzdők számára hozhat változást. Izmainkat, ízületeinket melegen tartja, segít ellazítani.

A G-OLD Infarpanellel fűtött otthonok lakóinak soha nem hideg a lába!

blog comments powered by Disqus